350 kişilik tatbikat

Yalova Valilik Binası Deprem Tatbikatıyla Yeniden İnşa Ediliyor

Yalova Valilik binası, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edilme kararı alındı. Yapılan tatbikatta 7.2 büyüklüğünde senaryo gereği gerçeği aratmayan bir deprem simülasyonu gerçekleştirildi ve 3 bin 900 binada hasar meydana geldi. Tatbikata İstanbul, Bilecik, Kocaeli ve diğer 6 ildeki ekipler olmak üzere toplamda 120 araç ve 350 personel katıldı. Ayrıca, 4 arama-kurtarma köpeği de tatbikata destek verdi.

Vali Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz ve AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan tatbikatı yakından takip etti. Vali Kaya, tatbikatın gece yarısına kadar süreceğini belirterek, “Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 7.2 büyüklüğündeki deprem tatbikatıyla, afete hazır ekiplerimizi koordine bir şekilde çalıştırarak, olası bir deprem durumuna karşı hazır hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Deprem Öncesi Binalarımızı Yenilemeliyiz’ Uyarısı

Vali Kaya, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak, “Tatbikatlarımız ne kadar başarılı olursa olsun, riskleri azaltmadığımız sürece sevdiklerimizi kaybetme riskimiz var. Bu nedenle, deprem gelmeden önce kentsel dönüşümle binalarımızı güçlendirmeliyiz. Gelecekte olası bir depremde Yalova’nın zor durumda kalabileceğini göz önünde bulundurarak, ekiplerimizle sık sık benzer tatbikatlar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘Büyük Bina Stokumuzda Ağır Hasar Alabilecek Yapılar Var’

Vali Kaya, olası bir deprem durumunda kent genelinde 3 bin 900 binanın hasar almasının beklendiğini belirterek, “Kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük bina stokumuzu güçlendiriyoruz. Valilik binamızın yıkılmasıyla başlayan süreç, 250 kamu kuruluşunda performans analizi sonucunda güçlendirme çalışmalarıyla devam edecek. Büyük bina stokumuzda ağır hasar alabilecek yapılar var ve bu yapıların yenilenmesi önem arz ediyor” dedi.

Related Posts

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı

Didim’de yangın çıktı: Evlere doğru ilerliyor!

Didim’de makilik alandaki yangın ormana ve evlere doğru yöneldi.