276 kiloluk mavi yüzgeçli orkinos 1,3 milyon dolara satıldı!

Toyosu Balık Hali’nde Yılın İlk Balık Mezatı Düzenlendi

Tokyo’da bulunan Toyosu Balık Hali, yeni yıla geleneksel balık mezatıyla merhaba dedi. Japonya ve dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilen orkinos balıklarının en yüksek fiyattan satıldığı bu etkinlik, balıkçılar arasında büyük bir rekabete sahne oldu.

Bu yılki balık mezatında gözler, Aomori eyaletinde yakalanan ve rekor kıran bir orkinosa çevrildi. Tam 276 kilogram gelen bu mavi yüzgeçli orkinos, 207 milyon yene (yaklaşık 1,3 milyon dolar) alıcı buldu.

Dev balığın bu fiyatı, 1999 yılından beri tutulan verilere göre ikinci en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Hatırlanacağı üzere, 2019 yılında yapılan balık mezatında ise Aomori açıklarında yakalanan 278 kiloluk bir mavi yüzgeçli orkinos, tam 333.6 milyon yene (yaklaşık 2,1 milyon dolar) rekor bir fiyata alıcı bulmuştu.

Related Posts

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı

Didim’de yangın çıktı: Evlere doğru ilerliyor!

Didim’de makilik alandaki yangın ormana ve evlere doğru yöneldi.

Beşiktaş’taki iki iskele süresiz kapatıldı!

İstanbul Valiliği, 29 Haziran’da yapılması planlanan “Onur Yürüyüşü” öncesi önlemler kapsamında Barbaros Hayrettin Paşa ve Tarihi Beşiktaş iskelelerini ikinci bir duyuruya kadar kapattı.