276 kiloluk mavi yüzgeçli orkinos 1,3 milyon dolara satıldı!

Toyosu Balık Hali’nde Yılın İlk Balık Mezatı Düzenlendi

Tokyo’da bulunan Toyosu Balık Hali, yeni yıla geleneksel balık mezatıyla merhaba dedi. Japonya ve dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilen orkinos balıklarının en yüksek fiyattan satıldığı bu etkinlik, balıkçılar arasında büyük bir rekabete sahne oldu.

Bu yılki balık mezatında gözler, Aomori eyaletinde yakalanan ve rekor kıran bir orkinosa çevrildi. Tam 276 kilogram gelen bu mavi yüzgeçli orkinos, 207 milyon yene (yaklaşık 1,3 milyon dolar) alıcı buldu.

Dev balığın bu fiyatı, 1999 yılından beri tutulan verilere göre ikinci en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Hatırlanacağı üzere, 2019 yılında yapılan balık mezatında ise Aomori açıklarında yakalanan 278 kiloluk bir mavi yüzgeçli orkinos, tam 333.6 milyon yene (yaklaşık 2,1 milyon dolar) rekor bir fiyata alıcı bulmuştu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrak çağrısı Bağcılar’da karşılık buldu

Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında önemli mesajlar verdi. Terör örgütünün kendini …

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

300 yıllık kayıp hazine bulundu: Altın çağın en büyük serveti

Hazine taşıyan ve 1721’de korsanlar tarafından batırılan tarihi gemi, Madagaskar açıklarında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Tutdere’den ilk açıklama!

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal medya medya hesabından “Asla şaşmayacağız!” ifadelerini kullandı.