2026 NATO Zirvesi Türkiye’de yapılacak

NATO Müttefikleri Savunma Harcamalarını Artırmayı Kabul Etti

NATO zirve bildirisine göre, müttefikler savunma harcamalarına ayırdıkları payı 2035 yılına kadar gayri safi yurt içi hasılalarının yüzde 5’ine çıkarmayı kabul etti.

NA TO ülkeleri arasındaki işbirliği ve savunma gücünü artırmak adına alınan kararlar sonucunda müttefikler, savunma harcamalarını artırma konusunda taahhütte bulundu.

Bu kapsamda, müttefik ülkelerin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 5’ini savunma harcamalarına ayırması hedefleniyor. Bu kararın ulusal güvenlik ve NATO’nun bölgesel savunma stratejilerine olumlu etkileri olması bekleniyor.

AYRINTILAR GELİYOR…

Related Posts

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Özel görüşme sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Çin İran’la temaslara başladı

İran ve İsrail arasındaki ateşkes, ilan edilmesinden sonraki saatlerde her iki tarafın da birbirini ihlal etmekle suçlamasına rağmen devam ediyor. ABD Başkanı Trump’ın girişimleriyle korunan ateşkesin son derece kırılgan bir düzemde uygulandığı …

Makam odasında dehşet! Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vuruldu

Darıca Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan bir kişi başkanlık makamında intihar girişiminde bulunarak ağır yaralanırken, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise tabancadan çıkan merminin kolunu sıyırması sonucu ağır yaralandı.

CHP’li Altınova Belediye Başkanı Fazlaca ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Yalova’da AK Parti’ye geçeceği iddiaları bir süredir kamuoyunda konuşulan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve meclis üyesi Sinan Aydın, kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

İsrail ile ateşkes sonrası Tahran’da zafer kutlaması yapılacak

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilecek zafer kutlamasının tarih ve saati netleşti. Yaşanan gelişmeyi İran televizyonu duyurdu.

Erdoğan’dan İsrail – İran açıklaması: Tüm tarafları ateşkese tam riayet etmeye davet ediyoruz; diplomasiye şans tanınması en akılcı tavır

Erdoğan’dan İsrail – İran açıklaması: Tüm tarafları ateşkese tam riayet etmeye davet ediyoruz; diplomasiye şans tanınması en akılcı tavır