190 milyon lira vurgun yapan çete çökertildi: 11 tutuklama

Mersin’de Gerçekleştirilen Dolandırıcılık Operasyonu

Mersin’de polis ekipleri, internet üzerinden sahte ilanlarla yapılan ürün satışı, bungalov ev kiralama ve şantaj yoluyla gerçekleştirilen “nitelikli dolandırıcılık” suçunu inceledi.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda, şüphelilerin toplamda 150 kişiyi 190 milyon 965 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Bunun üzerine Mersin merkezli olarak Adana, Şanlıurfa, Ankara, Bitlis, Gaziantep, Kütahya, Samsun, Hatay ve Malatya’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyon kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 3 tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Mersin’e getirilip emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 11’i tutuklanırken, 3’üne ev hapsi cezası verildi. 13 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Related Posts

MİT Başkanı Kalın Irak’ta: Gündem terörsüz Türkiye ve teröre karşı atılacak ortak adımlar

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gittiği bildirildi.

İşgalci İsrail askerlerinin Batı Şeria’da yaraladığı 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da 6 Temmuz’da yaraladığı Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

İfadesi sona erdi… Özgür Çelik’ten ilk açıklama: ‘Tutuklu şahsın ifadeleri çelişkili’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde 20.50’de ifade vermeye başladı. Çelik’in ifade işlemleri 23.15’te sona erdi. Çelik yaptığı açıklamada “Öncelikle şunu belirtmek isterim: Tutuklu bulunan şahsın iddiaları oldukça çelişkili. Bu iddiaları ve verdiğimiz ifadeyi kamuoyuyla paylaşacağız o iddiaları ve ifademizi” dedi.

Pervin Buldan, İmralı Heyeti-Bakan Tunç görüşmesinin neden ertelendiğini açıkladı

DEM Parti İmralı Heyeti’nin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yapacağı görüşme ertelendi. Gerekçe “program yoğunluğu” olarak belirtildi. Son olarak, DEM Parti

33 yıldır ilk kez oluyor, vakalar zirvede: Aşıyı reddettiler, kızamık hortladı

ABD, kızamık salgınında son 33 yılın en yüksek vaka sayısıyla karşı karşıya. Cuma günü itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 1300 doğrulanmış vaka kaydedildi. Uzmanlar, kızamık vakalarının bu seviyelere en son yıllar önce ulaştığını söyleyerek alarm durumuna geçti.

Ünlü markanın oyuncağında güvenlik alarmı! Bakanlık piyasadan toplatıyor

Ticaret Bakanlığı’nın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemine yeni bir ürün eklendi. Yayımlanan yeni listede çocuk sağlını tehdit eden bir oyuncak bebek yer aldı.